Postări

Slăbește deștept cu RESET! Mănânci bine, slăbești sigur! Află și tu cum!

Imagine
De mulți ani duc o luptă continuă. Ba sunt prea slabă, ba sunt prea grasă. Ba mânănc prea puțin, ba prea mult. Am încercat foarte multe, dar extremele nu mi-au făcut bine. Am fost și la sală, dar timpul nu mi-a mai permis, am experimentat și programe de remodelare, dar rezultatele au fost pentru scurtă durată, am ținut diete stricte, unele chiar foarte severe, dar am eșuat de fiecare dată. DE CE? Pentru că nu am avut un echilibru. M-am axat prea mult pe o parte sau alta. Am exagerat înfometându-mă sau am făcut sport până la epuizare. 
M-am tot pornit, am tot încercat, până când șansa m-a găsit pe mine. Am devenit Ambasadoare RESET. Înainte de a accepta, am citit despre acest program și mi-am dat seama că m-ar putea ajuta în primul rând pe mine să devin exact cum mi-am dorit, dar mai ales aș putea fi un exemplu pentru celelelte mămici și femei care simt că au nevoie de ajutor pentru a da jos câteva kilograme. Atât de mult contează să zâmbești când te uiți în oglindă. Da, sunt fericită…

Cum îți înveți copilul să diferențieze adevărul de minciună

Imagine
Copiii trebuie să fie învățați să diferențieze răul de bine, adevărul de minciună. Nu îi putem ține într-un glob de sticlă în speranța că nu vor păți nimic, cum nici nu putem să îi protejăm de răutățile ce au loc câteodată între copii. Trebuie să creștem un copil echilibrat, capabil să-și rezolve singur problemele și să își dea seama într-o situație dacă ceea ce i se prezintă este adevăr sau minciună. 
Munca trebuie să înceapă de când este mic, prin metode și strategii specifice vârstei, fiind un proces îndelungat prin care treptat, treptat îi construiești încrederea de sine, încrederea în tine și îl înveți cum să își poată da seama dacă poate avea încredere într-o persoană din afară căminului vostru.
Navigând pe facebook, am descoperit un grup de mămici foarte educativ, menit să educe părinții, pentru ca aceștia la rândul lor să își poată educa copiii cât mai bine. Tehnici, metode, sfaturi, recomandări, mărturisiri, care sunt de foarte mult ajutor. La rândul meu am învățat multe și …

Helga Tent, femeie, mamă și antreprenoare de succes! #FemeieÎnaintedetoate

Imagine
Acest articol este primul articol din seria de 10 pe care le voi scrie în cadrul campaniei pentru susținerea femeilor, intitulată Femeie înainte de toate. După cum vă spuneam în articolul anterior,Campanie de susținere pentru femei, noi, femeile, putem face orice, dacă avem ambiție și ne dorim cu adevărat acel lucru. Trecem peste orice obstacol cu bine, pentru că suntem puternice și mai ales suntem sprijinite de bărbații de lângă noi.
Un astfel de exemplu de succes este Helga Tent, o antreprenoare foarte apreciată din Oradea, o mamă dedicată și o femeie foarte frumoasă înainte de toate. Îmbină cu succes viața personală cu cea profesională și are ca sprijin de neînlocuit, famila sa frumoasă. A trecut acum câțiva ani de la un job clasic la a fi propriul șef. Ceea ce mă încântă la ea și îmi dă curaj este faptul că niciodată nu face pauză în parcusul ei, ci este într-o continuă dezvoltare profesională și personală. În fiecare zi învață ceva nou și la rândul ei dă mai departe cunoștințe v…

Trombofilia. Cauza sarcinilor pierdute? Află acum care sunt semnalele de alarmă.

Imagine
M-am gândit să scriu acest articol şi să vin în sprijinul mămicilor care au pierdut una sau mai multe sarcini și încă nu au identificat cauzele. Trombofilia, o boală gravă care poate fi fatală, atât pentru bebeluș, cât și pentru  mamă, poate fi una dintre cauze. 
Ce este TROMBOFILIA Este o boală ce apare ca urmare a unei predispoziții genetice, dar poate fi dobândită şi în cursul vieţii, și se caracterizează prin formarea de cheaguri de sânge. E o boală tăcută, cu simptome care pot fi trecute cu vederea de bolnav, putând fi puse pe seama altor boli, dar care afectează organismul în următoarele patologii: cardiologică, neurologică, oftalmologică, urologică, ginecologică și obstetrică. 
Prezența trombofiliei în sarcină poate avea consecințe grave Riscurile sunt foarte mari şi se poate ajunge la desprinderea placentei uterine sau mai grav, la pierderea efectivă a sarcinii, dacă nu se urmează un tratament la momentul oportun. 
Semnalele de alarmă De foarte multe ori simptomele sunt ușoar…

Le dăm dulcuri copiilor?

Imagine
Dulciurile❤ Cui nu îi plac dulciurile? Foarte rar găsești o persoană care să nu devoreze o ciocolată cu plăcere, care să nu viseze la cozonacul de Crăciun sau care să nu fi furat o prăjitură din platoul pregătit pentru musafiri.
Dulcele ne face tot timpul mai fericiți Îmi amintesc cu drag de copilărie când mami pregătea prăjituri sau clătite și cum le înfulecam calde, abia scoase din cuptor pentru că nu mai aveam răbdare. Eram cea mai fericită când făcea ceva dulce și erau momente frumoase petrecute în familie. 
Replica care îmi vine cel mai des în minte când îmi aduc aminte de copilărie este una clasică și sunt sigură că ați rostit-o și voi de multe ori: "Când vii, îmi aduci ceva bun?" Acel ceva bun nu trebuia să fie scump, să fie mult, doar trebuia să fie când ajungeau acasă și mai trebuia să fie dulce.  De cele mai multe ori era o ciocolățică mică sau câteva napolitane, dar aduceau multă bucurie. 
O altă amintire dulce a copilăriei sunt acele bomboane vărsate de fructe o…

Sfaturi pentru o alimentație sănătoasă. Tu decizi ce mânăncă copilul tău!

Imagine
Alimentația sănătoasă a ajuns un subiect controversat. Toată lumea încearcă să mânănce cât mai sănătos, eco, bio. Aceste cuvinte le auzim des din gurile mamelor, doctorilor, nutriționiștilor. Ca mame începătoare ne trezim că nu știm ce cale să alegem. Suntem trase într-o parte și în alta. Fără dulciuri? Fără prăjeli? Fără cumpărături din supermarket?
Fără cartofi prăjiți? Biscuiți doar cu carob? Fără dulciuri din comerț? Doar preparate cu stevie? Presiunea e uriașă și când apare mama ȘTIE-TOT, care are grupul ei de nutriție, care dă de pământ cu mamele care dau cartofi prăjiți copiilor sau ceva dulce și le ceartă de ce nu se informeză, făcându-le să se simtă cele mai rele mame.
Sfatul meu? Echilibru. Copilul poate mânca din toate atât timp cât mama se asigură că este un echilibru. Și cartofi prăjiți și dulce și tot ce vrea el. Până la urmă noi decidem ce mănâncă copilul nostru.
Pentru mămicile aflate la început de drum am pregătit niște sfaturi:
o alimentaţie sănătoasă este o alimenta…

Inspirația zilei: Budincă de brocoli cu pui la cuptor.

Imagine
În familia noastră există un obicei sănătos. Ne facem în fiecare duminică un meniu pe toată săptămâna și îl respectăm. Acest lucru ne ajută să ne organizăm mult mai bine, să nu ne întrebăm în fiecare zi ce mai mâncăm și să economisim bani. 
Pui cu brocoli. Bun. Pot să îl fac puiul pe grill și brocoli tras la tigaie sau direct în tavă toate ingredientele și la cuptor cu ele. Dar...eu nu sunt o persoană care iubește clasicul, ci care mereu vrea să încerce ceva nou. Astfel am ajuns la budica cu brocoli și pui. 


Ingrediente: 300 grame de piept de pui (suficient pentru două persoane);400 grame de brocoli;50 ml de ulei (eu am folosit de floarea soarelui);3 ouă;1 iaurt grecesc (e am folosit cu grăsime 2 %);150 grame de cașcaval;2 linguri de pesmet;un cub de unt;sare, piper, boia dulce, oregano.

Mod de preparare: Am pus brocoli la fiert, cam 10 minute;Într-o tigaie am pus uleiul și puiul condimentat cu sare și oregano și l-am prăjit puțin, cât să capete crustă;După ce brocoli a fost fiert, l…

Cum îi învățăm să își sufle nasul. 4 tehnici ușoare și eficiente.

Imagine
Un copil, încă de la o vârstă fragedă, trebuie învățat să își sufle nasul. Este foarte important acest aspect, pentru a nu mai apela la batista bebelușului, sute de fiole de ser, apă de mare sau multe alte tipuri de sprayuri pentru nas. Nu contest utilitatea lor, dar pledez pentru folosirea lor cât mai rară și pentru o perioadă scurtă de timp. 5 zile sunt suficiente pentru ameliorarea simptomelor.
Cum putem să îi învățăm să își sufle nasul?  Cum învață cel mai bine copiii! Prin joacă!
4 tehnici ușoare și eficiente:  O variantă ar fi un concurs de suflat şerveţele. Se rupe un şerveţel bucăţele şi împreună cu copilul, mama organizează un concurs de suflat serveţelul. Cine suflă mai tare, câştigă un premiu;O alternativă ar fi să umpleţi 2 pahare cu apă şi să faceţi din nou un concurs de suflat. Cine împrăştie apa mai tare sau mai departe, câştigă;Pe același principiu se poate merge şi cu organizarea unui concurs de zgomote;Muşcatul aerului constituie o soluţie bună alături de inspiraţie…

Mucii și erupția dentară. Au vreo legătura? Mit sau adevăr?

Imagine
Din experiența mea cu Amalia, da, mucii au o legătură cu erupția dentară. Fiecare dinte care a ieșit la ea a fost însoțit de muci, uneori fără alte simptome, alteori cu simptome ce prevesteau o răceală: tuse, febră mare, dureri în gât. O explicație oferită din partea medicului care o monitorizează, a fost că atunci când dinții erup, inflamează totul în jurul lor. 
Unii spun că această manifestare a erupției dentare este un mit. Dar cred că nu este bine să generalizăm, fiecare copil reacționază diferit. Amalia a făcut febră, a avut muci, a răcit în timpul erupțiilor dentare, dar nu a avut niciodată diaree. Doar pentru că nu s-a întâmplat în cazul ei, nu înseamnă că nu se poate întâmpla altor copii. 
Ce simptome pot avea copiii în timpul erupției dentare: febră, dar în majoritatea cazurilor nu trece de 38°C;scaune moi, dar nu mai multe de 2-3 pe zi;secreții nazale transparente abundente;iritabilitate;refuzul hranei solide;salivare excesivă. Atenție! Dacă febra durează mai mult de 3 zil…

Vârsta potrivită pentru înțărcare. Oare ai ales momentul potrivit? Află acum!

Imagine
Nu mă declar expertă, dar toate provocările prin care am trecut de când sunt mamă, mi-au adus pe lângă riduri și puțină experiență. Toate știm de că există multe grupuri de suport care încurajează și ajută mama să alăpteze, dar foarte puține grupuri care o ajută să înțarce ușor, fără consecințe și traume atât pentru mama cât și pentru copil. Înțărcarea este un proces la fel de important ca și începerea alăptării. Este nevoie de multă răbdare, atenție, încurajare. Este nevoie ca mama să fie ajutată să accepte că ceea ce face nu este greșit, ci e doar sfârșitul unei etape din viața ei și a copilului ei.
TREBUIE să alăptezi!
Presiunea pusă asupra unei mame care alăptează este inimaginabilă. În primul rând află că TREBUIE să alăpteze. Acest "trebuie" e pe buzele tuturor și e un mare chin să tot auzi asta mereu. Ajungi să îți pui întrebări: "Dar dacă nu pot?", "Dar dacă nu mă descurc?". Instant vine și răspunsul: "E un proces natural, nu ai cum să nu poț…