Postări

Mamele simt tot.

Imagine
Vă amintiți de acele povești despre cum e să fii mamă, pe care le auzeam înainte de a fi însărcinate? Nu îți puteai imagina că o să iubești un pui de om atât de mult, că o să reziști fără somn atâte zile doar ca să fie el bine, că o să poți fi capabilă de orice pentru el. O iubire ce nu cunoaște limite, ce nu dispare niciodată, ce te împlinește și te face să te simți cea mai fericită din lume, te însoțește mereu din momentul în care s-a născut. Știi când îi e bine, știi când îi e rău și te topești când rostește cel mai dulce și minunat cuvânt: MAMA.

Mamele simt tot!  Este foarte adevărat! Este de ajuns o privire și îmi dau seama dacă Amalia este bine. Ochii ei îmi dezvăluie orice suferință. Nu pot să explic cum sau de ce, dar simt prin toți porii orice simte și ea.

Recent a fost răcită. O răceala mai puternică, cu febră mare, cu tuse, cu secreție nazală abundentă și respirație greoaie. Până să ajungem la medic, pentru evaluare, toată lumea îmi spunea că e normală respirația ei, e doa…

Campanie de susţinere pentru femei. #Femeieînaintedetoate

Imagine
Am scris pe blog foarte multe articole în care am subliniat că înainte de a fi mame, soţii suntem femei. De cele mai multe ori ne îngreunăm singure viaţa, crezând că le putem face singure pe toate. Dar nu putem! De multe ori ţipăm, criticăm, pentru că suntem prea obosite, cu prea multe probleme pe cap, dar şi cu prea multe scenarii care nu se vor întâmpla niciodată!
Cere ajutor ori de câte ori ai nevoie! De cele mai multe ori bombănim şi îi trecem prin toate colţurile iadului pe soţi, dar nu ştim să cerem ajutor. Să spunem direct: "Vreau ca tu să mă ajuţi să speli vasele, pentru că în seara asta sunt obosită", "Vreau ca tu să culci copilul, ca în seara asta să fac o baie fără griji". "Vreau ca tu să găteşti azi, astfel încât eu să am puţin timp pentru mine", "Vreau ca în fiecare lună să ies în oraş cu prietenele mele". Dacă tu nu îţi vei expune gândurile şi dorinţele, el nu are de unde să ştie ce îţi doreşti. 
Mamele ştiu să facă toate lucrurile…

Piept de pui picant pe pat de orez cu dovleac și brânză ceddar. Pentru oamenii care iubesc mâncarea picantă.

Imagine
Ador mâncarea picantă. Cu puţin chili deja mâncarea e muult mai bună. Aş pune în orice, dar soţul nu face parte din acest grup de oameni care adoră iutele, aşa că pun doar uneori şi doar în cantitate mică. Eu aş putea duce mult mai mult, dar nu exagerez, pentru că ştim noi ce consecinţe are...

Vă prezint azi o reţetă simplă, dar foarte gustoasă!

Ingrediente:
-400 grame piept de pui
-un dovlecel de mărime medie
-orez bob pufos, care nu se lipește
-sos de roșii
-ceapă
-ulei de floarea soarelui
-brânză ceddar
-mărar
-sare, piper, boia de ardei dulce, chili
Am pus pieptul de pui la fiert și în acest timp am pregătit orezul. Am călit o ceapă mică în cam 30 ml ulei, după am adaugat dovlecelul tăiat mărunt și am amestecat aproximati 3-4 minute. Am pus orezul peste, cam 4 linguri și am amestecat încontinuu 2 minute, adaugand la final apa. Se lasă la fiert 20-25 de minute și se adaugă după gust, sare, piper, mărar sau pătrujel dacă sunteți fan. După ce a fiert pieptul de pui, l-am lasă la răc…

Cum îmi gestionez cumpărăturile de Black Friday. Ghid de supravieţuire.

Imagine
Începe nebunia Black Friday şi aud în stânga şi dreapta ce reduceri mari sunt pe site-ul X sau Y, ce botine drăguţe sunt cu un milion mai ieftine, ce palton elegant e la un super preţ. Sunt tentată să cumpăr tot, pentru că ştii vorba aia: "Niciodată nu o să mai fie la preţul acesta", dar după un minut de gândire, îmi amintesc de faptul că am de plătit chiria, creşa, curentul şi că pot trăi şi fără botinele alea drăguţe. Cea mai bună decizie e să îmi fac un "ghid de supravieţuire" şi să nu cumpăr din impuls. 
Ghidul de supravieţuire pentru Black Friday 
Îmi iau frumos agenda şi îmi scriu acolo toate gândurile, promisiunile, strategiile care mă vor ajuta în fiecare an de Black Friday:
1. Promit că voi aştepta minim 15 minute până voi cumpăra un produs; 2. Voi cumpăra vara ghete şi iarna pantofi pentru că sunt la 80% reducere (aşa sper); 3. Nu voi cumpăra niciodată bluze damă mărimea S cu gândul că voi slăbi; 4. Voi avea voie doar 2 perechi de încălţăminte per comandă şi bi…

Alege să fii un cadru medical nonconformist. Colorează-te cu ehalate.ro!

Imagine
Nu prea merge nimeni de plăcere la medic, ci de nevoie. Dar oare cum ar fi să mergem cu plăcere? Sperăm să avem nevoie de medic cât mai rar şi ca atunci când mergem la el să fim trataţi corect. Dacă medicul dă dovadă şi de un pic de compasiune pentru pacientul său, deja e mult mai bine. Medicii sunt şi ei oameni la rândul lor, cu limite, probleme, dar o deschidere spre pacient e necesară, pentru a fi medic bun. 
Ce aşteptări ai de la medic, atunci când mergi la un control:Îţi doreşti să fii ascultat;îţi doreşti o rezolvare pentru problema ta;îţi doreşti să nu fii tratat de sus;îţi doreşti să nu fii ignorat;Îţi doreşti ca acel medic să aibă o atitudine optimistă;îţi doreşti să primeşti un tratament personalizat, nu ceva ce a mers şi la persoana X, o reţetă copie xerox pentru toţi pacienţi. Personal mie mi-ar place, atât pentru mine, cât pentru pitica mea să avem parte de medici bine pregătiţi, care să fie plini de optimism şi care să ne facă să ne simţim comod şi de ce nu, să fie îmbră…

Sănătatea copiilor noştri depinde de noi! Obiceiurile bune se deprind în familie!

Imagine
Obiceiurile bune se deprind în familie! Părintele are un rol important în viaţa copilului şi trebuie să constituie un exemplu de urmat în toate. Dacă un copil va vedea că mama şi tata se spală pe dinţi în fiecare dimineaţă şi seară, el va urma acest obicei toată viaţa şi la rândul lui îşi va învaţa copilul să facă la fel. Dacă un copil va primi de mâncare numai prăjeli şi dulciuri, îşi va păstra această deprindere chiar dacă este nesănătos şi are consecinţe grave asupra organismului său, pentru că aşa a văzut în familie şi aşa crede că este cel mai bine pentru el.

În acest articol vorbesc în calitate de mamă, nu de specialist şi expun probleme şi provocări pe care eu le-am avut. Nu o să înţeleg niciodată trendul următor: mama găteşte foarte sănătos pentru copiii ei, aceştia primesc mic dejun bogat în seminţe, inclusiv seminţe de chia, seminţe de in, migdale, dar ei, părinţii, consumă şuncă prijită, cu omletă şi ketchup. Această nu se consideră educaţie alimentară. Copilul va dori şi …

7 zile, o singură pereche de jeanşi! Combină, asortează, îndrăzneşte!

Imagine
Jeanşii! Marea mea iubire, marele meu ajutor, cheia succesului când nu ştiu cu ce să mă îmbrac în diferite ocazii. Sunt mereu în tendinţă, extrem de confortabili şi adaptabili.
Blugii de damă sunt un must have, deci nu trebuie niciodată să lipsească din garderoba ta. De ce? Pentru că sunt foarte versatili, astfel fiind ideali şi pentru un drum spre sala de sport, dar şi o petrecere casual fără dress code prestabilit. 
Perechea de blugi care te face să te simţi minunat Toate avem acea pereche de blugi care ne face să arătăm slabe, apetisante, fără cusur. În ei ne simţim irezistibile şi suntem gata să cucerim lumea. Vrem să purtăm doar acea pereche şi dacă ar trebui să fac asta oare aş putea inova o ţinută în fiecare zi cu aceiaşi pereche de jeanşi? Simt miros de provocare. 
7 zile, 7 ţinute, o pereche de jeanşi!Luni: Zi casual, mers la sală, deci am nevoie de o tinută lejeră.
Ţinută: Blugii preferaţi, tricoul lila şi New Balance roz. Azi am chef să fiu colorată, încep săptămâna optimis…

Cum am decis să îmi fac un blog. Începuturi, sfaturi, confesiuni.

Imagine
Există două categorii de oameni. Oamenii care iubesc literele şi oamenii care iubesc cifrele. Ori una, ori alta. Cei care iubesc ambele categorii şi care chiar sunt buni în ambele domenii, sunt extratereştri. De mică mi-am ales partea. Literele. Filiera umană, considerată de unii calea mai uşoară. Dar, vă asigur că nu e! Nu oricine poate toci atâta istorie, citi atâtea cărţi într-un termen scurt, vorbi sau scrie despre un singur subiect în şapte feluri. Îţi trebuie talent, nu glumă! Uşor, uşor m-am delimitat de cealaltă parte, ce mi-a cauzat multe probleme şi obstacole şipe care o consideram şi încă o văd "malefică", şi am devenit un Om al Literelor. 
Un Om al Literelor iubeşte să citească şi să scrie prin definiţie, aşa că mi-am asumat şi am asimilat acestă definiţie, începând să citesc şi să scriu cât mai mult. Un sâmbure de dorinţă si-a făcut loc în mintea mea pe parcursul facultăţii. Parcurgerea temelor, una după alta, m-a consemnat la documentare. Documentându-mă, am cit…

Spune "DA" aventurii vieţii tale!

Imagine
E timpul să faci ceva pentru tine! O viaţă avem! Şi aia să fie simplă, liniştită, cu program de lucru 9-17 şi excursii în care stăm cuminţi la plajă? Nu, nu, nu! Viaţa e prea frumoasă, prea plină de oportunităţi, de provocări, de aventuri. Ia ieşi tu puţin din rutina ta! Dă-le încolo de inhibiţii, frici, gânduri! Spune "Da" lucrului pe care îl visezi de mult, acceptă aventura pe care o amâni de ani. Alege să călătoreşti des, să experimentezi mult şi multe, să vezi locuri pe care alţii şi le pot doar imagina şi să faci lucruri de care habar nu aveai că eşti în stare! Eu m-am decis să fac loc aventurii în viaţa mea! Extreme Travel mi-a dat un impuls şi atât a fost suficient pentru a vrea mai mult de la concediile mele. Aaa, da! Şi pozele m-au convins. Au poze super profesioniste din excursiile organizate, de te întrebi dacă nu sunt trucate. Din fericire pentru mine şi alţi îndrăzneţi, sunt reale! 
Toate excursiile mele de până acum au fost plăcute, frumoase, relaxante, dar pa…

Cât mai multe amintiri!

Imagine
"Timpul trece prea repede"! Aud mereu această frază din partea părinţilor, bunicilor, prietenilor. Avem prea puţin timp disponibil  şi prea multe lucruri de făcut. Ne luptăm să ducem la bun sfârşit, zi de zi, tot ce avem pe lista, dar nu reuşim întotdeauna. Timpul nu stă în loc, dar putem găsi soluţii pentru a păstra cât mai multe amintiri. Până la urmă amintirile sunt tot ceea ce ne râmâne, odată cu trecerea anilor.
Există un trend de câţiva ani în a personaliza orice obiect pe care îl achiziţionăm pentru noi sau pentru a-l face cadou. Tehnologia actuală ne permite să gravăm cu laser pe aproape orice material şi în diferite scopuri. Aşa că nu mai avem limite şi putem oferi cadouri inedite, originale, celor dragi. Un cadou personalizat va fi întotdeuna apreciat şi va rămâne o amintire plăcută ce rezistă peste ani.
De ce să oferim cadouri personalizate?

Pentru că atunci când te implici personal, arăţi că îţi pasă de acea persoană şi că este foarte importantă pentru tine. Indif…