Cum scapi de celulită? Află acum 3 metode sănătoase şi accesibile


Sursa: Eva.ro


Celulita reprezintă o mare problemă pentru multe dintre femei, indiferent dacă sunt slabe sau mai plinuţe. Eu am fost în ambele situaţii şi celulita m-a însoţit şi la 66 de kilograme şi la 92 de kilograme. Am încercat mai multe metode de a scăpa de această problemă: de la regim drastic, sport zilnic, creme minune, seruri scumpe până la consumarea unei cantităţi exagerate de apă sau masaje specifice şi tot nu am avut niciun rezultat. De ce? 

  1. Pentru că le-am încercat pe toate pe rând, ceea ce a fost o mare greşeală. Ca să ai succes trebuie să le foloseşti pe toate împreună. Adică să ai un meniu alimentar sănătos şi echilibrat, să foloseşti creme şi seruri care estompează celulita şi să bei suficientă apă încât să fii hidratată, să apelezi la masaje eficiente, şi pe un termen  îndelungat.
  2. Pentru că nu am înţeles că odată apărută celulita nu se vindecă, ci doar se ţine sub control.

De ce apare celulita 

Celulita apare de obicei din cauza dereglărilor ciclului menstrual, al îngrăşărilor repetate şi rapide, al instalării sarcinii. Odată apărută, e nevoie de o multă voinţă şi muncă pentru a ascunde cât mai bine efectele ei. 


Cum scapi de celulită

Există mai multe metode, unele mai invazive, altele care promit rezultate spectaculoase, dar  totuşi remediile naturale rămân cele mai eficiente, mai sănătoase, mai ieftine şi uşor de folosit pe termen lung. 

  1. Peeling cu zaţ de cafea. Pe cât de banal sună, pe atât de eficient este. Masajul cu zaţ de cafea va avea aceleaşi efecte ca şi orice cremă scumpă, ameliorând textura pielii şi efectuând un drenaj limfatic. Această metodă acţionează asupra stratului superior al pielii şi devine eficientă dacă este utilizată de 2-3 ori pe săptămână. Pentru a beneficia şi de un miros plăcut, poţi să adaugi zaţul în gelul tău de duş preferat.
  2. O dietă normală, echilibrată şi apă suficientă.
    Dacă cu zaţul de cafea acţionează asupra stratului superior al pielii, cu o dietă normală, echilibrată şi variată, plus un consum suficient de apă acţionăm asupra stratului din interior al pielii. Este recomandată consumarea de multe legume, fructe, carne slabă, salate şi cât mai puţine dulciuri, sucuri, etc. Am zis puţine, pentru că suntem oameni şi mai avem voie şi de câte o abatere, dar important e să fie rară şi mică. 
  3. Sport.
    Nu neapărat la sală şi nu exagerat. Nu cred în mersul la sală zi de zi. De ce? Pentru că nu îl vei face timp îndelungat sau cel puţin 90% din femei nu au timp fizic să meargă la sală în fiecare zi. Ce recomand? Orice sport îţi convine, îţi place sau îţi este potrivit. Sport acasă, mers de 2 ori pe săptămână la sală, alergat, mers pe bicicletă, plimbare, orice, numai să fie ok pentru tine şi să îl poţi practica pe un termen îndelungat. 

Eu sunt la momentul când le practic pe toate trei şi observ o îmbunăţăţire, momentan mică, dar perseverenţa îşi va spune cuvântul. Pentru a scăpa de celulită nu e nevoie neapărat de produse sau metode scumpe, ci e necesar să identifici care sunt metodele potrivite pentru tine şi pe care poţi să le aplici. Acum e clipa!  

Foto: Google

Dacă ţi-a plăcut articolul poţi intra şi pe pagina de facebook Amely's Mum sau pe pagina de Instagram Amely's Mum_Blog pentru noutăţi.





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Refuzul mâncării în timpul erupției dentare

Mucii și erupția dentară. Au vreo legătura? Mit sau adevăr?

Infrashpe Oradea. Un nou mod de a slăbi.