Cei 4 piloni ai tenului sănătos. Demachierea, tonifierea, hidratarea, alimentația sănătoasă.


Am simţit pe propria piele ce se întâmplă dacă nu ai grijă de tenul tău. Zi după zi, aceasta are nevoie de îngrijire, curățare, tonifiere, hidratare și cel mai bine este să îți faci un ritual dimineața și seara, de la care să nu te abați.  Dar asta nu e totul! Alimentația sănătoasă are un cuvânt de spus și merită atenție dacă vrei rezultate. Garantat respectând aceste lucruri vei avea cel mai minunat ten și nu te vei mai lupta cu acnee sau alte probleme care lasă urme neplăcute pe tenul tău.

Ce înseamnă un ritual de îngrijire a tenului tău

Înseamnă demachiere, tonifiere, hidratare.

Demachierea este foarte importantă, prin acest proces curățând toate impuritățile și celulele moarte acumulate pe pielea ta în timpul nopții sau după o zi plină prin orașul poluat. Cum se face corect demachierea? Dacă mai vrei să ai gene în urma acestui pas, ar fi bine să utilizezi un demachiant potrivit tipului tău de ten și cu mișcări blânde. (testat)

Începem cu buzele, cu mișcări de la exterior spre interior, pentru a nu întinde rujul pe față, apoi continuăm cu curăţarea ochilor, prin mișcări de sus în jos. Pentru ochi, specialiștii în beauty recomandă un demachiant special, menit să curețe eficient și blând, fără să provoace usturimi și ochi roșii după aplicare. După ce am terminat cu buzele și ochii, trecem la restul feței. 

Tonifierea este și ea o parte importantă a acestui ritual de îngrijire și se recomandă utilizarea unei loțiuni tonice, potrivită tenului ce se aplică prin mișcări la fel de blânde ca la demachiere. Loțiunea tonică va reface ph-ul acid al pielii și o va pregătii pentru aplicarea cremei hidratante.

Hidratarea este ultima etapă esențială a ritualului de îngrjire, fără de care, tot procesul își pierde efectul.  După curățare, tonifiere, o cremă de îngrijire va aduce tenului exact ce are nevoie: hidratare, protecție, nutriție. 

Pentru zi alege o cremă cu o textură lejeră și o protecție UV ridicată, iar pentru seară alege o cremă nutritivă și cu o textură consistentă. Ziua ai nevoie de un ten radiant, ușor și protejat de razele soarelui și poluare, iar noaptea ai nevoie de refacere. Cu atât de multe opțiuni pe piață, poți găsi garantat, un brand, care se conformeză cerințelor tale. 

Consumul de apă potrivit și alimentația sănătoasă fac minuni pentru tenul tău


Nu uitați că și hidratarea, printr-un consum suficient de apă dar și alimentația sănătoasă sunt foarte important pentru tenul tău. O alimentație nesănătoasă și o hidratare necorespunzătoare va lasa urme pe tenul tău, indiferent câte creme folosești. Consumă cât mai multe fructe, legume de sezon și evită pe cât posibil prăjelile și grăsimile. Proteinele, grăsimile sănătoase și fibrele sunt aliații tenului tău, așa că bucură-te din plin de pește, nuci, semințe crude și condimentează-le cu ulei de măsline din plin. 

Respectănd aceste etape simple, nu vei mai avea niciodată probleme cu tenul, ci dimpotrivă, toată lumea va dori să afle secretul tău. 

Foto: Pixabay

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Refuzul mâncării în timpul erupției dentare

Mucii și erupția dentară. Au vreo legătura? Mit sau adevăr?

Am născut acolo: Loredana Iordache, Suedia