Relaţia copilului cu animalul său de companie



Domnişoara din imagine este Zumba. Este copilaşul nostru de mult înainte să apară Amalia în viaţa noastră. Are 7 ani şi au trecut 6 ani de când face parte din familia noastră. A căpătat numele acesta deoarece este plină de energie, jucăuşă, acum anii au trecut şi entuziasmul ei a mai scăzut, dar nu a dispărut. Orele de joacă s-au transformat în ore de somn, fiind oarecum deranjată când iniţiem un joc. Mica teroristă, Amalia pare să o deranjeze de multe ori, dar Zumba o tolerează şi iubeşte în felul ei.

Când am rămas însărcinată, toată lumea, dar absolut toată lumea m-a îndemnat să o îndepărtez. Toţi îmi spuneau tot felul de întâmplări, poveşti, chestii auzite, de genul i s-a întâmplat nepotei bunicei verişoarei mele. La un moment dat am fost chiar îngrozită, cu greu o mai toleram, iar ea simţea asta. Soţul a fost sigurul care m-a calmat şi m-a făcut să realizez că mă stresez prea mult. Cea mai mare frică a mamelor este faptul că animăluţele pot transmite viruşi, bacterii, boli copiilor, dar lucrurile nu sunt chiar aşa grave dacă animalul este vaccinat, deparazitat la zi. Viruşi, bacterii pot lua de oriunde, nu e novoie de un animal de companie neapărat. Părul lăsat este o altă problemă expusă. Bineînţeles pisica lasă păr, dar periată regulat, această problemă dispare. Există un mit legat de această problemă şi toată lumea îl ştie. Dacă înghiţi păr de pisică se lipeşte pe ficat şi poţi să mori. Nimic mai greşit spun specialişti conform www.csid.ro şi asigură că nu părul pisicii poate forma un chist pe ficat sau plămân, ci un parazit ce trăieşte în interiorul animalului. Deci, concluzia? Deparazitează o dată la 3 luni şi nu mai ai grija asta. Acest mit este doar o poveste populară pe care am auzit-o toţi şi alţii o spun mai departe,  aşa gratuit, fără a se mai documenta. Explicaţia ştiinţifică? Părul animal este asemănător părului uman, are aceeaşi compoziţie, nu poate fi digerat de om şi este eliminat prin scaun.
 În plus, pisica nu poate transmite parazitul care formează chistul, oamenilor, ci doar şoarecilor, deci probabiltatea ca bebeluşul tău să păţească ceva dacă înghite un fir de păr de pisică este zero.


De ce sunt potrivite animalele de companie pentru copilul tău?

Pentru că:
  • va avea un prieten adevărat care nu îl va dezamăgi niciodată;
  • conform studiilor,  animalele de companie ajută copiii să aibă o stare de sănătate mai bună;
  •  îl ajută la dezoltarea socio-emoţională, astfel vei avea un copil sociabil, capabil să se adapteze uşor la medii noi, oameni noi;
  • copilul va fi mai responsabil având grijă de animalul său de companie;
  • dezvoltă empatia;
  • va avea un partener de joacă disponibil 24 din 24;
  • va dezvolta mai puţine alergii.
Până la urma urmei nu uitaţi că animalele sunt folosite în terapii pentru copiii cu probleme de dezvoltare, probleme comportamentale, etc, deci avatantajele primează.

Aici am scris despre experienţa mea în sarcină: Sarcina şi pisica, iar aici puteţi vedea iubire pură: Ami cu pisi.
Surse: www.csid.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Refuzul mâncării în timpul erupției dentare

Mucii și erupția dentară. Au vreo legătura? Mit sau adevăr?

Am născut acolo: Loredana Iordache, Suedia