Helga Tent, femeie, mamă și antreprenoare de succes! #FemeieÎnaintedetoate



Acest articol este primul articol din seria de 10 pe care le voi scrie în cadrul campaniei pentru susținerea femeilor, intitulată Femeie înainte de toate. După cum vă spuneam în articolul anterior, Campanie de susținere pentru femei, noi, femeile, putem face orice, dacă avem ambiție și ne dorim cu adevărat acel lucru. Trecem peste orice obstacol cu bine, pentru că suntem puternice și mai ales suntem sprijinite de bărbații de lângă noi.

Un astfel de exemplu de succes este Helga Tent, o antreprenoare foarte apreciată din Oradea, o mamă dedicată și o femeie foarte frumoasă înainte de toate. Îmbină cu succes viața personală cu cea profesională și are ca sprijin de neînlocuit, famila sa frumoasă. A trecut acum câțiva ani de la un job clasic la a fi propriul șef. Ceea ce mă încântă la ea și îmi dă curaj este faptul că niciodată nu face pauză în parcusul ei, ci este într-o continuă dezvoltare profesională și personală. În fiecare zi învață ceva nou și la rândul ei dă mai departe cunoștințe valoroase, menite să ajute femeile care încă sunt în acel moment al vieţii în care își pun întrebarea: "Oare să încerc, oare pot?"

În continuare vă las povestea ei și sper să vă inspire să faceți ACUM ceea ce vă place și vă împlinește.

Cum a decis să devină antreprenoare

A început într-un moment greu pentru noi femeile, întoarcerea din concediu de maternitate, când încercăm să ne regăsim pe noi. După doi ani de stat acasă cu fetiţa ei şi-a dat seama că locul de muncă din domeniul bancar, nu îi aduce satisfacţie şi beneficii atât de mari, încât să justifice timpul pierdut de lângă familie. Un apel telefonic, care atunci părea doar un ajutor în lupta sa cu durerile de spate, avea să îi schimbe viaţa cu totul. Atunci a luat primul contact cu tehnologia care ajută atât la slăbire, cât şi la întărirea musculaturii, pe scurt fizioterapie la nivel înalt. Astfel, visul a devenit realitate, deoarece a ajuns la rândul ei să promoveze această metodă de slăbire şi tonifiere. Pe lângă o idee de afaceri a câștigat și timp pentru fetița și soțul ei, dar mai ales timp pentru ea. 

Cum e să fii femeie de afaceri în România

Din perspectiva Helgăi, nu este deloc uşor, de aceea a decis ca pe lângă această afacere, să se orienteze şi spre alt tip de business, pe care încearcă să îl pună pe picioare. Dream SpeedFitness, afacerea sa,  nu este genul de afacere care să aducă un venit enorm, dar este suficient pentru un trai decent şi mai ales este nemaipomenit pentru libertarea oferită şi pentru perioada de timp mai lungă petrecută cu familia. Pentru libertatea oferită, pentru faptul că poţi decide tu când vrei să lucrezi, pentru faptul că tu eşti propriu tău şef, se merită să treci peste unele neplăceri, cu capul sus şi mândră. Un business presupune un efort financiar, fizic şi psihic, de aceea în spatele unei femei care deţine un business de succes, e întotdeauna familia sa. Fără sprijin, nu poate face nimic.

Obstacole în parcursul său doar pentru că este femeie

Pe parcursul derulării afaceri, a simţit de multe ori că îi este greu doar pentru că e femeie. La început, în calitate de antrenor, a primit multe priviri răutăcioase sau chiar comentarii nejustificate. Şi ce credeţi? Chiar de la femei, uneori nefiind luată în serios sau nefiind acceptată. Asta a dus la decizia de a angaja antrenori bărbaţi, care dau dovadă de un mai mare grad de impunere în faţa clienţilor. A învăţat să adune în jurului ei oameni cu care rezonează şi cu care poate crea lucruri extraordinare pentru femei, nu să denigreze bărbaţii, ci să ofere motivaţie, curaj femeilor în a atinge ţelul propus, să iasă de sub carapace şi din umbra bărbatului şi pentru a face ceea ce EA îşi doreşte. E nevoie doar de completare şi sprijin din partea bărbatului.

Sprijină și încurajează femeile să facă ceva pentru ele

În interviul acordat mi-a mărturisit că ajută femeile care vor să facă ceva pentru a se simți mai bine, mai frumoase și chiar acordă șansa de a face abonamentul pentru sedințele de slăbire și tonifiere în rate. 

Pe lângă aceasta se implică în comunitatea strânsă în jurul blogului Pe tocuri cu familia și împreună cu deținătoarea blogului și inițiatoare campanie, Uși deschise femeilor, Alexandra Giuffrida, oferă șanse, sfaturi și oportunități, femeilor din Oradea. 



A fost o încântare să îi iau interviu și să o urmăresc la conferințele la care am participat. Este un exemplu din toate punctele de vedere și o persoană care te îndeamnă spre perseverență și perfecționare. Este femeie înainte de toate!


Dacă doriți să citiți mai multe despre Campania pentru independență financiară sau doriți să vă implicați în proiectele din această frumoasă comunitate, aici puteți citi mai multe detalii.


Mă puteți urmări pe facebook, pe pagina Amely's Mum sau pe Instagram, Amely's Mum.


Foto: Campania de independență financiară-Uși deschise femeilor.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Refuzul mâncării în timpul erupției dentare

Mucii și erupția dentară. Au vreo legătura? Mit sau adevăr?

Am născut acolo: Loredana Iordache, Suedia