Fapte bune tot anul! Singura platformă de donații fără comision. #BCR



Timp de doi ani am fost voluntar în centre de plasament. Am mers acolo ca și profesor de limba engleză, dar am descoperit că ei nu au nevoie de educație, ci de iubire, atenție și sprijin. Și nu! Nu au nevoie doar de Paște, ziua copilului și în apropierea sărbătorilor de iarnă, ci în fiecare lună a anului.  Nici nu vă imaginați cât de disperați sunt după puțină atenție, acordată doar lui, acelui copil care te apucă de mână și care se uita la tine ca la un salvator. Vrea să-l vizitezi cât mai des, vrea să îl alini, deoarece suferă și suferă îngrozitor de mult chiar dacă are tabletă, televizor de ultima generație și mâncare la discreție. Suferă deoarece 5 minute vrea să fii doar al lui și să ții locul părintelui atât de mult dorit. Suferă pentru că vrea timp de 5 minute să fie el cel important. Suferă pentru că nu vrea să fie vizitat doar în decembrie, ci și în martie, mai, august, septembrie.

Hai să ne gândim la ceilați tot anul, nu doar în decembrie!


În luna decembrie acei copii erau foarte iubiți si vizitați. Asistam pe parcursul orelor petrecute la centrul de plasament, la zeci de vizite în perioada sărbătorilor de iarnă. Copiii erau atât de fericiți, plini de optimism și de voie bună. Parcă și învățau mai cu spor, parcă erau alții. De cum trecea aceasta lună deveneau triști, iritați și această lipsă a vizitelor îi făceau să spună că ei sunt ai nimănui. Este foarte dureros să auzi din gura unui copil mic, faptul că el nu este important și că nu vrea să învețe pentru că oricum va ajunge pe stradă.

Mă gândesc oare cum ar fi dacă oamenii ar alege să ajute pe cel ce are nevoie tot anul, nu doar de sărbători, dacă proiectele ar fi sprijinite gândindu-ne la binele comunității și la faptul că nimic nu se poate face fără ajutor constant. Împlicarea în sprijinirea proiectelor cu care rezonezi îți poate aduce o satisfacție maximă. Ajuți un proiect să crească și să devină cunoscut, îl sprijini când e aproape să cadă și te bucuri dim umbră când vezi că a reușit. Știi că și tu ai contribuit și că succesul lui e și succesul tău.

Să ajuți nu a fost niciodată mai ușor!

Stai pe canapea, navighezi pe internet și dintr-o dată apare pe pagina ta articolul meu. 

Scenariu 1:

Hmm, Bursa Binelui ? Oare ce mai este și asta?  Accesezi likul. Și dintr-o dată îți dai seama că este exact ce ai nevoie pentru a putea organiza o excursie pentru copiii defavorizați din orașul tău. Chiar îți făceai griji! Oare unde vei găsi banii de data asta. Îți faci cont, înregistrezi ONG-ul tău și înscrii proiectul. Îți promovezi proiectul în fața donatorilor înscriși pe platformă și îi ții la curent cu evoluția proiectului. Pentru un ONG este cea mai ușoară cale de a-și face cunoscută cauza  și pentru a beneficia de donații online. Ai toate instrumentele la dispoziție pentru a organiza un fundraising rapid și eficient. 

Scenariu 2:

Click, click. click. Nimic interesant pe internet....Bursa binelui? Click. Proiecte. Click. Wow! Ce ințiativă faină. Vreau și eu să îi sprijin. Se poate dona online și în siguranță? Ce bine! O să îmi fac cont! 

Și donezi! Pentru că pe platforma Bursa Binelui, creată de BCR în parteneriat cu cei de la Euplătesc, se poate dona online, orice sumă între 5 lei și 1000 lei, fără să îți faci griji în privința siguranței. Toate plățile sunt securizate și intră sub incidența legilor transferurilor bancare.

Această platformă de crowfunding este destinată celor care au un ONG și care doresc să găsească oameni disponibili în finanțarea ideilor sau proiectelor, dar și oameni care vor să doneze pentru cauze compatibile cu principiile după care se guvernează. Platforma împacă ambele tabere și aduce la un loc oameni cu idei concepute astfel încât comunitatea să prospere și oameni care doresc să susțină aceste idei donând online. E nevoie doar să îți faci un cont de utilizator și să ai un card. E atât de simplu să îi sprijini pe cei ce au idei bune sau chiar să te implici, devenind voluntar. 

E timpul să ne implicăm mai mult în problemele comunității din care facem parte, pentru că doar participând activ, putem crea și beneficia de lucruri inovative pentru noi și familia noastră. Nu doar de Crăciun, ci în fiecare zi. 




Foto&Sursă de informare: www.bursabinelui.ro

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018, ediția de toamnă. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Refuzul mâncării în timpul erupției dentare

Mucii și erupția dentară. Au vreo legătura? Mit sau adevăr?

Am născut acolo: Loredana Iordache, Suedia