Cum să treci peste un episod cu vărsături. 5 sfaturi practice.


Atunci când copilul tău trece printr-un episod cu vărsături este o experiență groaznică. Plânge, vomită, iar tu te simți neputincios, pentru că nu știi ce să faci. Pe mine, cel puțin, recentul episod al Amaliei, care a fost și primul de cănd s-a născut, m-a luat pe nepregătite. De o sută de ori mai speriată ca ea, nu știam cum să procedez, așa că mi-a luat ceva timp să mă documentez și să întocmesc un protocol pe care să-l urmez de acum încolo la nevoie.

Descoperă cauza episodului cu vărsături, pentru a ști dacă e cazul să apelezi la medic. 


Vărsăturile, în cazul Amaliei a fost declanșate de o indigestie. Pofticioasă, a mâncat 8 celementine și a gustat și nițel pomelo, seara. Pe moment, nu mi-am dat seama că era destul de târziu și că fructele nu vor apuca să se digere până la ora de somn. După 2 zile, cu ajutorul a cinci lucruri simple de pus în practică, s-a simțit mai bine și a revenit la activități ei zilnice. 

Cum să îți ajuți copilul să se simtă mai bine:

  1. Hidratarea este foarte importantă. Oferă-i apă în cantități mici și la intervale scurte de timp. Ceaiul este recomandat în scop terapeutic, iar în cazul vărsăturilor, este recomandat cel de mentă.
  2. Stabiliți un meniu ușor. Mâncarea ușoară nu va solicita stomacul. Bananele, orezul cu legume, supele de legume sau de pui sunt ideale.
  3. Nu îi forțați să mănânce. Cantitatea de mâncare nu este importantă. Nu alergați după ei cu lingura. Important este aportul de lichide. După 2-3 zile, pofta de mâncare va reveni. 
  4. Nu le dați lactate 24-48 de ore. Lactatele se digeră greu și veți pune presiune asupra unei burtici care deja suferă. 
  5. Mergeți de urgență la medic dacă vărsăturile sunt însoțite de alte simptome. Dacă odată cu vărsăturile apar și diaree sau febră, mergeți de urgență la medic, pentru a identifica cauza. 
Cum trecem peste un episod cu vărsături la copii? Cu stăpânire de sine, cu multă răbdare și ținerea sub observație a copilului, pentru a putea identifica indiciile care diferențiază o afecțiune serioasă de o banală indigestie.

Foto: Pixabay

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Refuzul mâncării în timpul erupției dentare

Mucii și erupția dentară. Au vreo legătura? Mit sau adevăr?

Am născut acolo: Loredana Iordache, Suedia