Alege să fii un cadru medical nonconformist. Colorează-te cu ehalate.ro!



Nu prea merge nimeni de plăcere la medic, ci de nevoie. Dar oare cum ar fi să mergem cu plăcere? Sperăm să avem nevoie de medic cât mai rar şi ca atunci când mergem la el să fim trataţi corect. Dacă medicul dă dovadă şi de un pic de compasiune pentru pacientul său, deja e mult mai bine. Medicii sunt şi ei oameni la rândul lor, cu limite, probleme, dar o deschidere spre pacient e necesară, pentru a fi medic bun. 

Ce aşteptări ai de la medic, atunci când mergi la un control:

  • Îţi doreşti să fii ascultat;
  • îţi doreşti o rezolvare pentru problema ta;
  • îţi doreşti să nu fii tratat de sus;
  • îţi doreşti să nu fii ignorat;
  • Îţi doreşti ca acel medic să aibă o atitudine optimistă;
  • îţi doreşti să primeşti un tratament personalizat, nu ceva ce a mers şi la persoana X, o reţetă copie xerox pentru toţi pacienţi.
Personal mie mi-ar place, atât pentru mine, cât pentru pitica mea să avem parte de medici bine pregătiţi, care să fie plini de optimism şi care să ne facă să ne simţim comod şi de ce nu, să fie îmbrăcaţi în halate medicale colorate.



Copiii reacţionează bine la medici prietenoşi şi îmbrăcaţi colorat. Aş aprecia un medic pediatru purtând bluze medicale cu imprimeuri, care să faciliteze bunul mers al consultaţiei şi să o facă mai uşor de suportat de copil. Amalia mea ar fi super încântată de de o abordarea de genul şi dacă medicul ar purta o bluză medicală plină de pisici, s-ar supune oricărei intervenţii medicale, necesară pentru stabilirea unui diagnostic. 

 Ia uitaţi-vă la bluza din imagine: 


Aşa-i că este foarte drăguţă? Sunt sigură că ar avea mare trecere la copii şi recunosc că îmi place şi mie foarte mult. Îmi arată că medicul care o poartă nu este un medic clasic, ci un medic nonconformist, deschis la nou şi capabil să creeze un mediu favorabil astf el încât consultaţia pe care urmează să o facă, să decurgă cât mai normal posibil. 

Dacă ar fi după mine, aş dota toate spitalele din România, nu neapărat cele de copii, cu produse colorate din acest magazin online de costume medicale şi echipamente de lucru, ehalate.ro.

Culorile au o mare putere asupra psihicului uman, astfel designerul, Jean-Gabriel Causse în cartea sa intitulată "Uimitoarea putere a culorilor", militează pentru întroducerea tuturor culorilor în viaţa de zi cu zi, deoarece acestea au efecte binefăcătoare. Din cartea sa, reiese faptul că albastrul calmează, rozul permite perceperea mai pozitivă a lucrurilor, turcoazul are capacităţi de revigorare, deoarece mobilizează fotoreceptorii din ochi, portocaliul îi face pe oameni să fie mai dechişi spre ceilalţi, iar verdele dă încredere oamenilor. El mai susţine că fiecare om are propria memorie emoţională în privinţa culorilor, culoarea legată de un eveniment plăcut aducând o stare de bine într-o zi grea. Lucruri atât de mici şi care poate par neînsemnate, aduc atât de mult bine oamenilor, uneori făcând diferenţa. E timpul să ne folosim mai bine de puterea culorilor, iar cadrele medicale ar putea folosi această puterea magică a culorilor pentru bunăstarea pacienţilor. 

În spitale sunt oameni bolnavi, suferinzi, care au nevoie de încurajare, de optimism, de o vorbă bună.  Nu spun că halatele colorate ar rezolva orice problemă, dar ar aduce ceva bun şi mai mult ca sigur ar da o stare de bine pacientului, să aibă lângă el, medici şi asistente binevoitori, care nu sunt îmbrăcaţi în clasicul alb. E foarte important ca într-un spital, atât spaţiul, cât şi personalul să fie cât mai primitor, pentru ca pacientul să treacă mai uşor peste boala care nu îl face să se simtă bine sau optimist în acel moment. 

Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2018, ediţia de toamnă.

Foto: Pixabay & ehalate.ro
Surse de informare: ehalate.ro & agerpres.ro/secţiunea sănătate


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Refuzul mâncării în timpul erupției dentare

Mucii și erupția dentară. Au vreo legătura? Mit sau adevăr?

Am născut acolo: Loredana Iordache, Suedia