Un weekend în doi, doar pentru noi!





Au trecut mai bine de doi ani de când am fost în ultima excursie numai noi doi, în care eram relaxaţi, fără griji, cu multe perspective pentru ziua ce vine şi cu chef de distracţie. De un an şi cinci luni suntem trei şi vacanţele noastre s-au schimbat. Relaxarea s-a transformat în: "Nu pune mâna acolo", "Nu, nisipul nu e de mâncare", "Îngheţata nu se papă cu mâna", etc. Sunt sigură că sunteţi familiari cu această situaţie şi ştiţi protagonista. Am învăţat pe pielea noastră că vacanţa în trei nu se compară cu vacanţa în doi şi de aceea cât de curând am de gând să îmi răsfăţ partenerul cu o escapadă romantică. Am căutat, m-am documentat şi am decis.

Am ales un city break în Lisabona


Lisabona, oraşul celor şapte coline, datorită străduţelor pitoreşti, minunilor arhitecturale, bucătăriei locale cu aromele sale îmbietoare şi atmosferei relaxante constituie un cadru excelent pentru un weekend în doi. Sunt sigură că şi soţul meu va apreciat la fel de mult ca mine această destinaţie superbă, pentru că amândoi suntem dependenţi de plimbări lungi, mâncare bună, vinuri cu poveste. Suntem pe tiparul celor care vizitează, iau oraşul la picior, simt oraşul prin toţi porii şi nu se lasă până nu încearcă tot ce e specfic locaţiei. 

Ce am pregătit pentru el? 

Obiective turistice romantice:

Castelo de Sao Jorge


Cel mai vechi monument din Lisabona, situat pe cea mai înaltă colină, cu zidurile sale puternice pătrunse doar de soare va constitui locul perfect pentru o după amiază relaxantă şi plină de iubire. Sunt sigură că de acolo priveliştea ne va lăsa fără cuvinte şi ne va oferi clipe minunate. 

Jardim Botanico


În cadrul acestei minunate grădini voi putea organiza un picnic romantic. Un vin Porto, care este considerat unul dintre cele mai bune vinuri portugheze, împreună cu pastel de nata, un desert pe bază de ou specific zonei, vor alăcătui o gustare demnă de această grădină fascinantă. 

Cartierul Alfama


Pentru că suntem iubitori de autentic şi vrem să simţim acest oraş exact aşa cum e el, nu vom rata cartierul Alfama. Muzica, oamenii, aromele ne vor ispiti străduţă după străduţă şi vom ajunge exact unde trebuie. Ne vom pierde printre localnici şi pentru un timp vom fi de-ai locului. 


Nu vom rata nici plimbarea cu tramvaiul 28, aceasta reprezentând o modalitate plăcută prin care poţi admira cele mai frumoase locuri din Lisabona. 

Miradouro de Santa Luiza



Acest punct de observare plin de romantism, oferă o privelişte spectaculoasă. Locaţia perfectă pentru promisiuni şi clipe de neuitat.


Turnul Belem



Punct de pornire spre o frumoasă plimbare de-a lungul malului fluviului Tagus şi o destinaţie mai mult ca perfectă pentru o seară aparte. 

Feluri de mâncare, deserturi, vinuri: 

Cozido a Portugesa


O tocană specifică portughezilor, având în compoziţia sa pe lângă legume, mai multe feluri de carne. Se spune că este un deliciu şi că "poate fi gătită în atâtea feluri, câte familii există în Portugalia." Cu siguranţă o experienţă culinară inedită, diferită de la bucătar la bucătar.

Caldeirada



Este tot un fel de tocană de legume, dar de data asta având în compoziţie diferite specii de peşte sau fructe de mare. Adaosul de vin alb, ulei de măsline şi condimentele fac din acest preparat un preparat care cu greu poate fi uitat.

Pastel de nata


Pentru că portughezii au un adevărat cult pentru deserturi, nu trebuie ratat acest răsfăţ. Aceste tarte din ou umplute cu budincă de vanilie, se servesc calde, asezonate cu zahăr pudră sau scorţişoară.

Vin de Porto


Are o aromă puternică, se asociază bine cu deserturile şi este cel mai cunoscut vin al Portugaliei.

Lisabona, prin obiectivele turistice, mâncarea bună şi vibe-ul pe care îl emană, constituie o destinaţie perfectă pentru un city break în doi. Toate se împletesc şi formează un cadru romantic menit să ne ajute să ne redescoperim şi să reaprindem flacăra iubirii.

Ce părere aveţi despre ce i-am pregătit soţului? Vreţi şi voi o astfel de escapadă şi nu ştiţi unde să căutaţi oferte city break? Nu e nicio problemă! După lungi căutări şi comparaţii pe numeroase site-uri am ales un city break Christian Tour

De ce am ales Christian Tour

Pentru că au cele mai bune oferte, cazarea se face la unele dintre cele mai bune şi sigure hoteluri din Lisabona, agenţia oferă diversitate, poţi alege de la hoteluri de 1 stea la hoteluri de 5 stele şi în costul unui city break e inclus şi biletul de avion. Dacă doreşti să vezi ce tip de hoteluri găseşti pe site-ul Christian Tour poţi intra pe hoteluri Christian Tour. Nu sunt la prima experienţă cu agenţia Christian Tour, ştiu că sunt serioşi şi oferă exact ceea ce promit, în funcţie de bugetul şi dorinţele tale. Voi avea oare o experienţă de neuitat şi romantică? Sigur că da! Pentru că am ales o destinaţie ideală şi o agenţie care va face ca totul să fie minunat.





Acest articol a fost scris pentru competiţia SuperBlog 2018, ediţia de toamnă. 

Foto: Google& Christiantour.ro
Surse de informare: Blog Christian Tour, www.lisabontourism.com

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Refuzul mâncării în timpul erupției dentare

Mucii și erupția dentară. Au vreo legătura? Mit sau adevăr?

Infrashpe Oradea. Un nou mod de a slăbi.