Tu ce faci pentru visele tale?


Cu toţii vrem o casă mai mare, o maşina mai nouă, vacanţe mai extravagante, o viaţă fără limite financiare. Dar ce facem propriu-zis pentru ele? Sunt sigură că şi voi cunoaşteţi zicala: "Dumnezeu îţi dă, dar nu îţi bagă în traistă", ce-i drept foarte adevărată şi actuală. Dacă îţi doreşţti ceva, trebuie să munceşti pentru acel lucru şi să faci tot posibilul pentru a-ţi vedea visul cu ochii. Tânjim după independenţă financiară, dar uităm că soluţia e în faţa noastră. E atât de evidentă, de simplă, la îndemână, încât o trecem uşor cu vederea. E mai "simplu" oare să aştepţi să câştigi la loto, să îţi iei un al doilea job sau e mai uşor să economiseşti în fiecare lună, o sumă cât de mică de bani?  Normal că e mai uşor să faci economii şi să îţi indeplineşti vis după vis.

Cum poţi face asta? 

BCR vine în ajutorul nostru, cu un program de educaţie financiară, Şcoala de bani, unde poţi învăţa cum să îţi planifici un buget personal şi să găseşti răspuns la întrebarea de pe buzele tuturor: "Cum să faci bani?"

Ce reprezintă programul Şcoala de bani? 

Este un curs GRATUIT, destinat adulţilor, dar şi copiilor, care te învaţă să îţi cunoşti, înţelegi şi îmbunătăţeşti comportamentul financiar, pentru că doar cu ajutorului unei educaţii financiare poţi cultiva o relaţie corectă cu banii. Prin planificarea bugetului personal, multă determinare, timp acordat şi neapărat disciplină pentru a putea respecta planul, vei avea tot ce ţi-ai dorit sau poate chiar mai mult. 

Să ajungi educat financiar nu a fost niciodată mai simplu, iar următorii paşi te vor îndruma să obţii ce ţi-ai dorit:
  1. Te informezi;
  2. Cauţi un expert care să îţi explice conceptele educaţiei financiare;
  3. Te înscrii la acest curs şi înveţi;
  4. Îţi testezi cunostinţele finaciare, utilizând informaţiile primite;
  5. Stabileşti un plan şi urmăreşti obiectivele financiare.


Sună simplu, nu? Aşa şi este! Totul depinde de tine şi de cât de mult îşi doreşti să fii independent financiar. Oamenii cu educaţie financiară au un trai de viaţă mai ridicat, au venituri mai mari, au economii mai mari, îşi plătesc datoriile la timp şi au mai puţine linii de credit. Până la urmă, educaţia financiară e cea care îţi aduce mai mulţi bani în cont. 

Cum să faci mai mulţi bani? → Economisind

Tot timpul cu puţin se face mult iar dacă economiseşti o sumă de bani cât de mică în fiecare lună, la sfârşitul anului vei avea destui bani pentru a-ţi putea face o plăcere: cumpărături, o vacanţă cu familia, un telefon nou, etc. Uşor nu va fi tot timpul, vei fi ispitit, vei întâlni provocări noi, dar totul depinde de tine. Tu eşti cel care decide. Cumpărături sau datorii?

Cum economisesc eu. Sfaturi pentru mămici:
  • în fiecare duminică fac meniul pe toată săptămâna viitoare şi cumpărăm doar ce e pe lista. Evit să mergem mai des la cumpărături, pentru că mă voi trezi cu produse inutile în coş sau produse care se vor strica în frigider, deoarece nu apuc să le folosesc;
  • gătim ce este în acea zi în meniu, în niciun caz nu se schimbă;
  • nu cumpăr sau comand online un produs de care nu am nevoie urgentă;
  • nu cumpăr haine pentru noi sau pentru copil doar ca să fie în dulap ci doar ce avem nevoie în acel sezon;
  • jucăriile cumpărate trebuie sa fie potrivite vârstei copilului, sa trezească curiozitatea copilului, astfel încât acestea sa nu ajungă neutilizate.
Nu pare mult, dar vă asigur că se economisesc nişte bani care ne vor îndeplini câteva dorinţe.

Stabileşte-ţi motivaţia, alege suma, trasează-ţi obiectivele, alcătuieşte planul şi ţine-te de el! Mult succes în atingerea ţelurilor propuse şi viselor ascunse! Şi neapărat programează-te la un curs susţinut de cei de la Şcoala de bani. Mai multe detalii găseşti accesând link-ul.



Acest articol a fost scris pentru competiţia Super Blog, ediţia de toamnă.

Foto&surse de informare: www.scoaladebani.ro


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Refuzul mâncării în timpul erupției dentare

Mucii și erupția dentară. Au vreo legătura? Mit sau adevăr?

Ai înţărcat? Cum să scapi de sentimentul de vinovăţie. 5 sfaturi eficiente