Cum ne descurcăm cu problemele respiratorii în sezonul rece. Produse, sfaturi şi recomandări.



Conferinţa intitulată "Abordarea problemelor respiratorii în sezonul rece", organizată de Secom şi Farmacia 3 mi-a atras atenţia. Nici bine nu a venit vremea rece că deja Amalia are primii mucişori. Fără alte simptome, doar mucii sunt prezenţi şi sunt foarte enervanţi. Am mai trecut printr-un episod de genul acum o lună, dar atunci au fost puşi pe seama molarilor care ieşeau şi inflamau sinusurile. Aşa că eram foarte interesată de cum aş putea remedia această problemă. Întâlnirea s-a bazat şi pe informaţiile şi lămuririle oferite de Conferenţiar Doctor Felicia Manole şi un reprezentant din partea Secom.




Ce s-a prezentat la conferinţă?

 Întâlnirea a început cu prezentarea firmei Secom şi a beneficiilor utilizării produselor Secom. Firma Secom este o companie românească specializată în importul, promovarea şi comercializarea de produse naturale pentru sănătate şi frumuseţe. Promovează intens conceptul de medicină integrativă prin produse naturale excepţionale şi servicii de consultanţă. Produsele lor sunt disponibile în peste 8000 de farmacii din Bucureşti, Bacău, Braşov, Iaşi, Oradea, Arad, Timişoara, etc. Conceptul de medicină integrativă se referă la faptul că bolnavul trebuie privit ca un întreg.  Pe scurt când un bolnav ajunge la medic, medicul trebuie să ţină cont de toate cele trei laturi: corp, minte, spirit, astfel vindecarea nu are loc doar la nivelul corpului, ci şi la nivelul spiritul. În acest mod se ajunge la o vindecare mai rapidă şi cu mai puţine efecte secundare. Secom are în această privinţă şi o publicaţie "Perspective, Jurnal de Medicină Integrativă", pe care o puteţi găsi aici.


Revenind la prezentare produsele Secom au fost recomandate ca fiind naturale, cu ingrediente active, cu preţ avantajos, eliberare rapidă şi absorţie bună. S-a pus accentul pe două produse: First Defense şi Respiratory Protect Throat Spray Kids. 

First Defense

First Defense ajută la fortifierea imunităţii copilului, echilibrând sistemul imunitar, reducând timpul de vindecare şi stresul oxidativ. Conţine: măslin, sunătoare, argint coloidal, extract din seminţe de Grepfruit, etc. Lista completă a ingredientelor o găsiţi pe www.secom.ro sau pe etichetă. Modul de utilizare este de jumătate de linguriţă de trei ori pe zi la copiii sub un an şi de o linguriţă de trei ori pe zi la copiii peste un an. Un aspect foarte important este faptul că se poate da începând cu vârsta de 6 luni, la această vârstă nefiind prea multe alternative. Reprezentantul Secom ne-a recomandat pentru efecte maxime să începem utilizarea sa în faza acută a bolii.

Respiratory Protect Throat Spray Kids

    
Este un produs nou pe piaţa românească şi contribuie la menţinerea sănătăţii cavităţii bucale, a gâtului şi sistemului respirator. Are o compoziţie bazată pe extractul a 4 plante medicinale, o formulă fără alcool, având un gust natural de mentă. A fost recomandat ca fiind de ajutor la reducerea manifestărilor de genul tusei, strănutului, senzaţiei de usturime la nivelul gâtului. Pentru mai multe informaţii accesaţi linkul.

Eu personal, nu am încercat niciunul dintre aceste două produse, dar am de gând să le utilizez odată cu începerea creşei. Voi reveni cu păreri personale după utilizare.

După această prezentare în cadrul conferinţei a urmat o sesiune de întrebări şi răspunsuri, în care doamna doctor Felicia Manole a fost la dispoziţia mămicilor. Cu un calm de apreciat, explicaţii detaliate şi o sinceritate naturală, a răspuns prompt la orice întrebare. 

Informaţii, sfaturi, recomandări primite în urma sesiunii de întrebări şi răspunsuri.

  • la copiii sub 3 ani există 6-8 episoade acute pe an, acestea transformându-se în 6 episoade  după 3 ani, 4 episoade după 5 ani, 2 episoade după 6 ani;
  • e adevărat că viroza trece în 7 zile, adică simptomele dispar, dar celula respiratorie îşi reia funcţiile la capacitate maximă după 30 de zile;
  • copilul trebuie să înveţe neapărat să îşi sufle nasul. Doamna doctor chiar ne-a prezentat tehnici. O variantă ar fi un concurs de suflat şerveţele. Se rupe un şerveţel bucăţele şi împreună cu copilul, mama organizează un concurs de suflat serveţelul. Cine suflă mai tare, câştigă un premiu. O alternativă ar fi să umpleţi 2 pahare cu apă, dar umplute bine şi să faceţi din nou un concurs de suflat. Cine împrăştie apa mai tare sau mai departe, câştigă.  Pe ideea concursului se poate merge şi cu organizarea unui concurs de zgomote. Muşcatul aerului constituie o soluţie bună alături de inspiraţie-expiraţie pe nas. Totul trebuie să fie un joc, iar voi exemplu pentru ei.
  • înaine de aspirarea nasului, întotdeauna punem ser fiziologic în cavitatea nazală
  • batista bebeluşului este recomandată doar la nevoie şi nu mai mult de 5 zile, iar pentru a nu produce răni, vârful trebuie îndreptat spre lateral;
  • apa de mare nu este recomandată mai multe de 10 zile, astfel mucoasa nazală se usucă şi apar hemoragii nazale;
  • pentru evitarea roblemelor respiratorii este nevoie de o atmosferă caldă, umedă şi de hidratare;
  • aerisirea camerei este importantă şi necesară chiar dacă vremea e rece;
  • umiditatea recomandată în cameră este de 45-55%;
  • aerosoli se fac cu prepoderenţă copiilor asmatici; copiilor sănătoşi se pot face aerosoli cu Respisun sau ser fiziologic, dar foarte rar, doar la recomandarea medicului, având atenţionarea de a se utiliza cu rol de adjuvant doar în tuse productivă, spastică, nu mai mult de 7 zile;
  • nu tot ce apare pe analiza medicală Exudat se tratează; se acţionează doar dacă sunt simptome;
  • nu se administrează antibiotic fără simptome clare de boală.
Personal, în urma acestei întâlniri am învăţat foarte multe lucruri şi cu siguranţă voi pune în aplicare toate sfaturile primite. Mulţumesc companiei Secom şi  celor de la Farmacia 3 pentru organizare şi voi participa cu plăcere data viitoare.

Până la finele lunii Octombrie, Farmacia 3 acordă o reducere de 20% la achiziţionarea unui produs Secom. În plus, compania Secom oferă un premiu instant, cât şi oportunitatea participării la o tombolă. 





Dacă articolul a fost pe placul vostru puteţi accesa şi pagina de facebook Amely's Mum sau de Instagram Amely's Mum.

Foto: Google&Pagina de Facebook Farmacia 3
Surse de informare: www.secom.ro www.adevărul.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Refuzul mâncării în timpul erupției dentare

Mucii și erupția dentară. Au vreo legătura? Mit sau adevăr?

Infrashpe Oradea. Un nou mod de a slăbi.