Bebe papă tot

Mereu ne stresăm că bebe nu papă. Ori prea puţin. ori deloc, ori exclude categorii întregi de alimente. O să vă prezint câteva sfaturi care ajută un bebe mofturos să pape tot.


  1. Începem cu multăă răbdare. Vor fi zile când nu va mânca nimic. Vei face şi arunca mâncare. E foarte frustrant, dar continuă. 
  2. Schimbă des texturi. Începi cu piure, nu mai papă? Bun! Atunci foloseşte furculiţa pentru a pasa legumele sau fructele şi carnea o poţi tăia la cuţit, micăă, micăă. Nu mai vrea nici aşa? Oferă legumele bucăţi fierte bine sau făcute la cuptor, sau pe grill. Cartoful dulce iese demenţial la cuptor cu sare, piper, boia şi oregano. Yummmy! Carnea o poţi tăia tot la cuţit, dar bucăţi mai mari.
  3. Încearcă mereu reţete noi. Azi paste cu pui, mâine orez cu ciuperci, poimâine supă de linte, etc. Poate îi place şi va mânca.
  4. Nu mai vrea să îi dai tu cu linguriţa? Pune-i bucăţi într-un castronel şi lasă-l să exploreze singur, sau chiar pe măsuşa de la scaun. Va face dezastru, dar îi va place această nouă independenţă. Noi suntem la etapa când papă ea singură cu lingura sau furculiţa. Nu vreţi să ştiţi cum arată bucătăria şi ea după, dar papă singură!
  5. E bine să ai alternative. Gen: Nu vrei paste cu pui, atunci papă brioşe, sau lapte cu griş, etc. Nu vrea deloc? Atunci lapte, apă, ceva fructe, un iaurt? Perfect! Îi sunt suficiente.
  6. Poţi să îi oferi din mâncarea ta. Nu neapărat e pofticios, dar curios ce ai tu acolo. Nu am fost niciodată ok cu abordarea eu pap cartofi prăjiţi cu sniţele şi copilul sparanghel cu somon. Ajustez mâncarea ca să fie bună şi pentru ea. Mai puţină sare, mai puţin prăjit, etc. Clar, asta se aplică de la o vârstă mai mare.
  7. Masa poate durează o oră? Oo, da! Durează! Ideea e să îl laşi în ritmul lui, nu să îi îndeşi cu furculiţa în gură.
  8. Aud des: Oare cât trebuie să pape la 7, 8, 12. 18 luni? Cât vrea. Nu există o cantitate anume.
  9. Nu îl compara cu alţi bebei. X papă atâta, Y nu papă deloc. Fiecare în ritmul lui. cu plăcerile lui şi gusturile lui.
  10. Încă o dată, răbdare şi fără stres. Într-o zi papă de te sperii, în alta alergi după el. Fiecare în ritmul lui, au perioade şi perioade.
Foto: Google

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Refuzul mâncării în timpul erupției dentare

Mucii și erupția dentară. Au vreo legătura? Mit sau adevăr?

Am născut acolo: Loredana Iordache, Suedia