Aşteptări realiste privind somnul bebeluşului



Citind mai multe articole despre somnul bebeluşului, dar ţinând cont şi de experienţa mea cu Amalia o să vă prezint nişte informaţii realiste despre somnului bebeluşului.
Bebe Nou Născut
Bebe doarme cel mai bine în braţe la mami sau chiar pe mami. Amalia a dormit când pe mine, când legănată pe picioare ziua şi noaptea lângă mine în pat, nu am dormit despărţite o noapte de când s-a născut.

Când e aşa mic bebe nu face diferenţa între zi şi noapte, aşa că va trebui să îi faci un program şi să-l respecţi. Noi marcam seara prin plimbare, băiţă, ţiţi şi pe la 9-10 somnic. Respectam programul şi îl respectăm şi acum la 9 luni, Amalia adoarme undeva la ora 10.

 Nu am avut treabă să se trezească noapte, decât pentru ţiţi. Până la 3 luni, ciclurile de somn erau foarte scurte şi Ama trebuia alăptată frecvent. Adormea la 9 şi păpa ţiţi la 12, 3, 6, 9, cu mici schimbări de la seară la seară. În primele 3 luni bebeluşii cam asta fac mănâncă şi dorm , undeva la 17-19 ore pe zi.
Bebe 3-4 luni
Eiii, începe o perioadă minunată, bebe doarme mai mult noaptea şi se trezeşte de 2-3 pentru ţiţi. Începi să te odihneşti şi să te crezi în stare de al doilea bebe.

Spui tuturor cât de minunat e să ai un bebe şi că ai cel mai cuminte bebe. În perioada asta Ama se culca pe la 9 și se trezea pentru ţiţi la 3 şi 6. Pfff ce dor mi-e de acele nopţi.
Bebe 4-5 luni
Cam de la 4 luni apare regresia somnului, care pentru mine a fost un coșmar. Multe treziri pe noapte și dimineața eram un zombi.

Vârsta de 4 luni este un punct cu repere importante de dezvoltare și de aceea apar treziri frecvente noaptea. Un pic cam grea perioada😁
Bebe 6-9 luni
Destul de multe treziri pe timp de noapte. Este o perioadă dificilă cauzată de apariția dințiilor și de achiziții importante.

La noi au fost seri când s-a trezit doar de 2 ori pentru țiți și seri când am avut și 10 treziri. Deci a fost undeva între fericire și frustrare te obișnuiești cu orice, dar cu lipsa de somn mai greu.
Bebe 9-12 luni
Noi suntem în această perioadă. Îmi seamană cu cea de la 4 luni. Cel puțin 4-5 treziri în fiecare noapte, ori pentru țiți, ori pentru plâns. Sună a regresie a somnului din nou plus anxietate de separare.

Seara adoarme numai cu mine și plânge neconsolat dacă o las cu tati. Înainte mă bucuram seara de un duș, un film, jumătate de oră de liniște în timp ce tati o culca, dar toate astea s-au dus. Oare când o să dorm o noapte întreagă?

Foto: Unsplash

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Refuzul mâncării în timpul erupției dentare

Mucii și erupția dentară. Au vreo legătura? Mit sau adevăr?

Am născut acolo: Loredana Iordache, Suedia